Solenergi er en billig og grønn energi fra solen som genereres gjennom montering av fotovoltaiske paneler på taket av en bygning. Solenergisystemer tar energi fra solen ved å bruke fotovoltaiske celler. PV-cellene forvandler stråling fra solen til elektrisitet, slik at elektriske energien som genereres brukes til husholdningsapparater og andre elektriske apparater.

Selvfølgelig må PV-celler ha direkte sollys for å fungere – i hovedsak kan kraft fra solenergi bli generert på steder der været er klart overskyet og også om vinteren.


Bruk av PV-celler for å generere elektrisitet

PV (fotovoltaiske) celler er festbare til ditt tak eller vegger i form av paneler. Et lag eller to, av halvledende materiale (i hovedsak silikon), brukes i å lage en egen PV-celle. Når strålingen fra solen faller på cellen, blir et elektrisk felt skapt. Mer elektrisitet er generert når sollys er intens. Du kan finne Photo-voltaic-celler i et bredt spekter av farger og former. En PV-celles styrke er målt i kWt-kilowatt-time. Dette er mengden energi som genereres av cellen når intensiteten av solen er høy.

Hvordan kan du dra nytte av billig strøm produsert via solenergi?

Den første og mest synlige fordelen av elektrisk solenergi er billigere strøm for deg. Solenergi er helt gratis, den eneste kostnaden du må bære, er den første installasjonsprisen på panelene, som har blitt kostnadseffektiv i nyere tid, noe som resulterte i raffinement og fremgang i teknologi som den riktige solenergiproduksjonen. Vanlig PV-system kan generere over 35 prosent av elektrisk kraft som en husholdning kan bruke i ett år.
En annen fordel for solenergi er reduksjon av karbonavtrykk. Årsaken er at solenergi elektrisk kraft er fornybar grønn energi som ikke sender ut skadelige stoffer, slik som karbondioksid og andre forurensende stoffer.
Du kan også tjene penger ved å generere elektrisitet fra solen; I utgangspunktet kan du tilby å selge strøm til nettet. I en situasjon der PV-panelet ditt genererer overskytende strøm, kan du selge overskytende strøm og gjøre tjene på det.
I motsetning til konvensjonelle elektriske strømkilder kan du lagre overskudd i batterier og bruke når det er nødvendig – for eksempel kan den lagrede strømmen bli brukt i løpet av natten når du ikke kan generere strøm.

Egnethet av solenergi for hjemmet

Solcellepaneler produserer strøm når det er solskinn; Men i løpet av overkyet blir solenergi fanget av solenergi-el-systemene ved hjelp av fotovoltaiske celler.
Solenergi er egnet for husholdningsbruk. Imidlertid må du sørge for at huset ditt ligger i en posisjon der det er betydelig sollys og det bør ikke være mange trær eller andre bygninger som skygger over bygningen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *